Voeding

Voeding bepaalt ons interne milieu. Uit de voeding haalt ons lichaam de stoffen die het nodig heeft om gezond te kunnen blijven.

De laatste 200 jaar is ons voedingspatroon drastisch veranderd. Door de industriele revolutie zijn we ons eten steeds meer machinaal gaan bewerken. Het gevolg is dat ons voedsel steeds minder gezondheidsbepalende stoffen (vitamines, mineralen) bevat.

 

Dit zorgt ervoor dat ons lichaam een gebrek krijgt aan stoffen die noodzakelijk zijn om lichaamsprocessen uit te voeren. Uiteindelijk kan dit tekort leiden tot tal van gezondheidsproblemen.

 

Er bestaat dus zoiets als ‘gezonde voeding’. Maar wat is dat nu precies?

 

Gezonde voeding bestaat uit voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

 

Het menselijk lichaam (uw lichaam!) heeft zich gedurende 2 miljoen jaar van evolutie ontwikkeld, mede op basis van het toen gevolgde voedingspatroon. Uw lichaam is dan ook aan die voeding aangepast. Een gezond voedingspatroon sluit dus aan bij de voeding die mede heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van uw lichaam.

 

Gezonde voeding is voeding die bij uw lichaam past en hoort.

 

Tijdens de behandeling wordt u daarover uitgebreid geïnformeerd en begeleid bij het maken van de juiste passende voedingskeuzes.

 

Indien noodzakelijk wordt de voeding aangevuld met orthomoleculaire supplementen om genezingsprocessen te versnellen.

 

Neem contact op