verzorgende handen

 verpleegkunde

Verpleegkundig consult

Bij De Energiecompagnie kan je ook terecht voor een verpleegkundig consult bij ons BIG geregistreerde, gespecialiseerd verpleegkundigen. Een consult kan gaan over advies en voorlichting tot verpleegkundige handelingen.

  Verpleegkundige praktijken kunnen een welkome aanvulling zijn in onze huidige gezondheidszorg. Met onze ervaring en kennis (en tijd) kunnen we veel mensen bijstaan in hun ziekteproces. De tijd dat een verpleegkundige de rechterhand van de arts was is voorbij. Wij oefenen een beroep uit dat het verdient zelfstandig te zijn. Helaas zijn er weinig tot geen zelfstandige verpleegkundige praktijken. Daarom is het fijn dat je wel bij De Energiecompagnie terecht kan.

Diagnose versus informeren

Aangezien we geen arts zijn stellen we ook géén diagnoses. Wel kunnen we veel vertellen over een diagnose. Wat doet dat met je en wat kun je verwachten? Soms is het niet duidelijk wat een specialist aan je verteld heeft. Ben je wellicht overdonderd en heb je de helft niet gehoord of was er geen tijd genoeg voor verduidelijking. We brengen nogal eens patiënten naar huis om te sterven. Familie en vrienden zijn soms niet goed op de hoogte van wat een stervensproces inhoudt. We vinden het belangrijk om mensen hierover te informeren zodat de laatste tijd met elkaar niet in angst wordt doorgebracht maar met warmte.

Wat houdt een consult in?

Als verpleegkundige kom je in aanraking met het hele scala van het leven. De dood hoort hier ook bij. In de loop der jaren hebben we veel gezien en meegemaakt. Deze kennis en ervaring gebruiken we nu om mensen bij te staan en te adviseren.

 • Advies en voorlichting over zorg en mantelzorg
 • Verpleegkundig onderzoek en metingen
 • Begeleiding en advies bij palliatieve zorg
 • Uitleg en begeleiding bij diverse ziektebeelden
 • Verpleegkundige hoogcomplexe/technische handelingen

  We nemen de tijd die nodig is voor het consult en laten ons daarbij leiden door wat nodig is, niet door de klok.

Neem contact op

Voor tarieven kijk je hier.

 • Marije de Waij

  Verpleegkundige/reflexologe

  Naast mijn werk als reflexloge werk ik ook als  gespecialiseerd verpleegkundige. Ik heb sinds 1992 ervaring opgebouwd in de acute-, chronische- en thuiszorg. Ik ben BIG geregistreerd onder registratie nummer: 49017115030   Meer weten? Neem contact met me op! Lees meer  

  →
 • Chantal Blom

  Verpleegkundige en Coach

  Ik ben naast gezins- en kindercoach en psychosociaal therapeut ook ambulanceverpleegkundige. Ik werk al meer dan 20 jaar met veel plezier in de gezondheidszorg. Ik ben BIG geregistreerd onder registratie nummer: 99050444330   Meer weten? Neem contact met me op! Lees meer  

  →