Reflexologie en Chinese Geneeskunde

Reflexologie is al zo oud als de weg naar Rome. Of eigenlijk nog ouder, want er bestaan muurschilderingen van het oude Egypte waarop te zien is dat de voeten en handen gemasseerd en behandeld werden.

Vormen

In de westerse reflexologie zijn alle delen van het lichaam (van top tot teen) in kaart gebracht op de voeten, handen, oren en gezicht. Net als bij acupunctuur zijn de energiebanen, ook wel de meridianen, in beeld gebracht. Soms kun je ze zien en voelen. Door massage wordt de doorbloeding en de energiestroom van de bijbehorende lichaamsdelen verhoogd. Zo wordt de doorbloeding van de gebieden zowel op het behandelde lichaamsdeel als in het lichaam verbeterd. Hierdoor kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd. De massage is al een weldaad voor het lichaam op zich. Daarnaast worden ook nog eens blokkades opgeheven waardoor klachten kunnen verminderen. Klinkt goed, toch?

Ik combineer de reflexologie met Chinese geneeskunde. Deze houdt zich bezig met het meridiaanstelsel. Waar zitten de blokkades of stagnaties die opgeheven moeten worden? Hier worden dezelfde punten op de meridiaan gemasseerd die ook in de acupunctuur worden gebruikt. Met dat verschil dat ik geen naalden maar massagetechnieken gebruik. Verder maak ik gebruik van fonoforese. Dit wordt ook wel toonpunctuur genoemd. Door middel van een trilling met een bepaalde frequentie wordt het acupressuurpunt behandeld. Het fijne van deze twee methodes is dat het lichaam aan het werk gezet wordt om weer op fysiek, mentaal en emotioneel niveau in balans te komen.

Tijdens de behandeling integreer ik de 25 jaar aan ervaring die ik heb opgedaan in de acute en chronische zorg. Tijdens en na de behandeling wordt je gecoached en voorzien van gezondheidsbevorderende adviezen. De factuur die per e-mail verstuurd wordt, is voorzien van de tips die ik je tijdens de behandeling gegeven heb.

Hieronder een greep uit veel voorkomende klachten die wel varen bij reflextherapie:
– rug-, nek- en schouderklachten
– burn-out
– hoofdpijn en migraine
– menstruatie en overgangsklachten
– onvruchtbaarheid
– obstipatie
– hoge bloeddruk
– slaapproblemen
– stress
– verminderde weerstand
– zwangerschapsklachten
– spier- en gewrichtsklachten
– vermoeidheid
– blessures
– angst gevoelens
– overmatig piekeren
– chronische pijn
– algehele ontspanning
De therapie is complementair bij chronische ziekten en in de palliatieve fase.

 

Neem contact op

Voor tarieven kijk je hier.

  • Marije de Waij

    Reflexologe/verpleegkundige

    De therapie die ik bied is een vorm van complementaire geneeskunde die ondersteunend, ontspannend, adviserend is. De therapie is gericht op het herstellen van de balans in het lichaam. Meer weten? Neem contact met me op! Lees meer  

    →