teken de petitie

Blog

Ga desnoods staken!

Vorige week plaatste ik een blog over het feit dat 1 op de 4 leerkrachten burn-outklachten ervaart. Zie hier voor meer info. Ik sloot af met de opmerking: Ga desnoods staken! Tot mijn verrassing zag ik gisteravond op de televisie bij Jinek dat de leerkrachten inderdaad willen gaan staken. Maar liefst één heel uur lang op 27 juni!

De kinderen zijn er de dupe van

Nu kunnen we natuurlijk gaan lachen over dat ene uurtje staken. Het is echter erg bijzonder dat leerkrachten gaan staken. Dat zit niet in hun aard. Zij werken liever voor een appel en ei om te zorgen dat jullie kinderen gewoon netjes onderwezen worden. Zij werken zichzelf liever ziek dan dat zij voor zichzelf opkomen. Dit gevoel is wat mij betreft ook duidelijk te zien in het moment dat Thijs Roovers (van PO in actie) aangeeft dat hij de actie liever niet doet omdat de kinderen en de ouders hier de dupe van zijn . Hij begrijpt heel goed dat de ouders zich hier de dupe van voelen en liever hebben dat ze dat niet de actie uitvoeren. Mooi om de reactie van Barbara Barend te zien en horen: “dat begrijp ik dus helemaal niet!….Ouders moeten op het schoolplein staan en (ook) actie voeren!” Ze tekent ook meteen de petitie. De kinderen zijn immers de dupe van slecht onderwijs en van leerkrachten die te ziek zijn van om les te geven, niet van dat ene uurtje staken.

Voor het moment bij Jinek klik je hier.

Geld alleen is niet de oplossing

Geld is niet de oplossing. Dat heb ik al eerder gezegd. Natuurlijk vind ik dat de leerkrachten meer geld horen te krijgen. Dit is echter maar een deel van het verhaal. Daarom ben ik ook blij dat het niet alleen gaat om geld voor het verhogen van het salaris, maar ook geld voor het verlagen van de werkdruk. Geld om te voorkomen dat 1 op de 4 leerkrachten last heeft van burn-outklachten. Laat dat cijfer nog even goed tot je doordringen. Kijk eens om je heen en stel je voor dat je leerkracht bent: 1 van de 3 mensen om je heen heeft burn-outklachten (want zelf heb je nergens last van, toch?).

Zie mijn vorige blog hierover om te lezen welke dingen nog meer opgepakt moeten worden.

Teken de petitie!

Als jij wilt dat je kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes, goed basisonderwijs krijgen, kan je je hoofd niet wegdraaien en moet je mee doen. Teken de petitie, dat is wel het minste dat je kan doen.

Teken hier de petitie!

En 27 juni natuurlijk niet mopperen dat de kinderen een uurtje later naar school gaan!

→

Peter Bakkum

Coach / Trainer

Ik werk graag met mensen en ben daaruit nieuwsgierig wat je drijft. Ik heb begrip voor de belemmeringen die je ervaart in je leven. Ik ga graag samen met je kijken wat je kan doen om die belemmeringen weg te werken. Dat doe ik vanuit mijn passie voor mijn beroep: het werken met mensen om hen hun wensen en doelen te laten realiseren, met het helpen bij het oplossen van hun problemen.

Reageren? Leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.